F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Transitie naar Het Nieuwe Werken

 

Transitie naar Het Nieuwe Werken

 

Het Nieuwe Werken: er is al eindeloos over geschreven afgelopen jaren. Wat is het eigenlijk precies? En is het nog wel zo nieuw? Het Nieuwe Werken is wat ons betreft veel meer dan alleen plaats-, tijd- en device onafhankelijk werken en nog steeds een prima term. Het Nieuwe Werken is een organisatieontwikkeling die antwoord geeft op een veel bredere ontwikkelingen in onze maatschappij. Het Nieuwe Werken is de trend of hype dan ook voorbij. Het is een blijvende ontwikkeling die actueel is en steeds weer nieuwe dimensies laat zien, maar waar nog heel veel werk aan de winkel is.

In essentie gaat Het Nieuwe Werken over Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. De optelsom van deze drie V’s zorgt voor de vierde V: Verbondenheid. Het Nieuwe Werken gaat over het vergroten van betrokkenheid, plezier en het laten stijgen van de arbeidsproductiviteit. Het is dan ook veel meer dan alleen ‘iets met technologie en huisvesting’ of ‘dat je ook thuis kan werken of niet meer hoeft te klokken (ja zelfs dat bestaat nog in 2017!)’. Het gaat werkelijk over ander gedrag en een andere organisatiecultuur. Het is een transitie van controle naar vertrouwen. Vertrouwen (70%) wordt door het Nationaal Onderzoek naar Het Nieuwe Werken als belangrijkste succesfactor gezien. Technologie is een belangrijke randvoorwaarde en scoort 51%, daar waar de impact van de huisvesting (veel gehoord excuses om er nog niet aan te beginnen) significant lager scoort. En zo zijn er prachtig ingerichte panden met flexplekken, stilteruimten, telefonie-hoekjes, flitsplekken en koffiecorners die toch niet werken. En zo zijn er evengoed panden die bij lange na niet ideaal zijn, maar waar Het Nieuwe Werken toch werkt. Intrigerend.

Het Nieuwe Werken is dan ook een van de mooiste transitietrajecten die je je kan wensen (mits je energie put uit transitie trajecten zoals wij dat doen althans). Waarom? Juist omdat een transitie naar Het Nieuwe Werken een allesomvattend organisatieveranderingstraject bevat. Het meest trots zijn we toch nog steeds op de transitie naar HNW bij Essent, die, nadat we vijf jaar met een gaaf team de kar getrokken hebben, een jaar later uitgeroepen werden tot ‘Winning Workplace’. En waarom? Juist omdat Het Nieuwe Werken niet alleen in de ‘bits and bricks’ was doorgevoerd, maar ook voelbaar was in houding en gedrag door de hele organisatie, van topbestuur tot uitvoerende medewerkers. Aldus de woorden van de jury. Kijk vooral even naar de prezi die we hebben mogen presenteren op een wereldpodium in Barcelona over deze spannende reis (nog onder onze oude merknaam Forte Solutions). Nadien hebben we diverse kleinere klanten, waaronder Dimence, ondersteund bij de transitie naar Het Nieuwe Werken en is het een onderwerp bij nagenoeg ieder facilitair bedrijf en iedere organisatie waar we mee in aanraking komen. Want dat is ook waar: Het Nieuwe Werken begint bij jezelf en je vermogen en wil je aan te passen en je te verbinden met een organisatie en haar cultuur.

Wilt u aan de slag met Het Nieuwe Werken in uw eigen organisatie, onafhankelijk wat uw uitgangspositie is? Wij helpen u graag mee om van een droom realiteit te maken in uw eigen organisatie.


Praktijk casuïstiek Dimence Group

 


New ways of working

 


Facto nov 2012: Bewezen productiviteitsstijging bij Essent

 


Over het nieuwe werken

 


Helmond Inside: Toekomstgericht werken