F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Workshops Best Value Sales Gevorderd

 

Workshops Best Value Sales Gevorderd

 
Wat heb ik eraan?
Deze workshop bouwt voort op de basistraining en is geschikt als u al enige ervaring heeft met BVP (positief of negatief). Als u uw inzicht wilt vergroten in BVP en daarmee de kans bij een volgende inschrijving verder wil verbeteren, is deze training iets voor u.

Wat is het?
Ongeacht of u gewonnen of verloren heeft, het genereert altijd rendement om te doorgronden wat nu succesvol is geweest en wat niet. Daarbij leert u niet alleen van uw eigen casuïstiek, maar ook van de casuïstiek van anderen. Aan de hand van uw eigen praktijkvoorbeelden doorgronden we wat er goed gegaan is en wat een volgende keer beter kan. Waar nodig zetten we veelgemaakte fouten opnieuw in een theoretisch kader en voorzien we u van concrete verbetersuggesties, do’s and dont’s.

Hoe werkt het?
U kunt zich aanmelden voor deze interactieve workshop op info@f-fort.nl of op ons algemene telefoonnummer 06-29415069. Op het moment dat we minimaal 6 deelnemers* hebben, zullen we in overleg een datum prikken. Het maximum aantal deelnemers is 10, dus we werken per definitie met kleine groepen. Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. De kosten zijn E349,- (excl. BTW) per deelnemer. De tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf ontvangt 10% korting. De training is inclusief koffie/thee/lunch en trainingsmateriaal. Duur: 8 uur. Trainingslocatie: Waardenburg of op uw locatie (incompany).

Wie leidt de workshops?
De workshops worden geleid door mensen verbonden aan F-Fort (kern of business partners) die zowel theoretisch goed onderlegd zijn, maar vooral ook veel praktijkervaring hebben opgedaan met BVP. Zowel aan zijde van de opdrachtgever als aan zijde van leveranciers.

Voor wie?
Voor sales-, tender- en bidmanagers en tekstschrijvers die hun winstkans willen vergroten op BVP-aanbestedingen en minimaal 1 keer praktijkervaring (positief of negatief) hebben opgedaan.

*Aangezien we werken met concrete praktijkcasuistiek, kan het zijn dat concurrenten zich tegelijk aanmelden wat uit meerdere oogpunten niet wenselijk is. Wij zijn hier alert op en zullen indien dit voorkomt, dit op voorhand met u bespreken.


Cinfield.nl – Hoe win je een best value procurement aanbesteding?

 


Inkopers-cafe.nl – Best value procurement gezond verstand