F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Advies en inrichting (facilitair) contract- en leveranciers management

 

Advies en inrichting (facilitair)
contract- en leveranciers management

 

Wat zijn uw belangrijkste leveranciers? Heeft u een goed overzicht van de bijbehorende contracten? Worden deze contracten beheerd en beschikken ze over minimaal een signaalfunctie voor contractexpiratie? Is er sprake van een overlegstructuur met de juiste functionarissen, zowel intern als die van de leverancier? Zijn uw mensen opgeleid en ervaren om invulling te geven aan contract- en leveranciersmanagement en zijn ze ook toegerust om dit waar te maken? En wordt er aandacht besteed (of wellicht bewust niet) aan prestatiemanagement? Zijn de contracten optimaal ingericht voor het realiseren van uw organisatiedoelstellingen? Op welke wijze stuurt u bij? Het zijn zomaar wat vragen die wij vaak stellen en waar organisaties vaak niet goed antwoord op kunnen geven.

Professioneel contract- en leveranciersmanagement is voor de meeste organisaties een ondergeschoven kindje en is gebaat bij een transitie-aanpak. Hiermee wordt een versnelling aangebracht in de professionalisering volgens heldere stappen en bijbehorende prioritering. Ook de business case is meestal vrij eenvoudig sluitend te maken, want met goed ingericht contract- en leveranciersmanagement voorkomt een organisatie dat geld onbedoeld weglekt. Bijvoorbeeld via vergeten contracten waar al jaren voor betaald werd.

Bij veel van onze klanten zijn we betrokken of verantwoordelijk voor het professionaliseren van contract- en leveranciersmanagement. Zoals bij de Gasunie en de gemeente Helmond waarbij we vanuit een volledig decentrale en versnipperde functie aan het bouwen gegaan zijn. Wilt u hiermee ook aan de slag? Neem contact met ons op om te bespreken wat we samen aan ambities en doelstellingen gaan realiseren.


Contractmanagementdag