F-Fort

Als u wilt dat het echt gebeurt!

Aanjagers van innovatie via Prijsvraag

 

Aanjagers van innovatie via Prijsvraag

 

De Europese aanbestedingswet wordt vaak als een belemmering gezien in het bereiken van innovatie. Toch ligt aan de wetgeving ten grondslag een doelstelling om optimaal gebruik te maken van marktwerking. Helaas is veelal door bedrijfsbeleid dit in de praktijk vaak verworden tot een vooral papieren exercitie die weinig ruimte overlaat voor inbreng vanuit de markt .

De nieuwe aanbestedingswet biedt o.a. door het kiezen van een bijzondere procedure ruimte om innovatie aan te jagen door het kiezen van een prijsvraag. De prijsvraag is met name geschikt als de nadruk dient te liggen op creativiteit in de ontwerpfase. Daarbij biedt de procedure om de ideevorming en uitvoering gescheiden te houden, maar ook om deze te combineren. Feitelijk is er heel veel meer mogelijk dan in het algemeen aangenomen wordt, mits u dit maar goed beschrijft en motiveert.

Wij hebben nog geen praktijkervaring opgedaan met de prijsvraag, maar staan te trappelen om er een in de markt te zetten. Daarom bevindt dit product zich dan ook in onze lab omgeving en zijn we op zoek naar een project dat zich hiervoor leent.


Pianoo.nl – Prijsvraag

 


Marjoleinveenma.com – Prijsvraag in plaats van aanbesteding